En av de mer kända parkerna i Stockholm är Humlegården. Inte bara för att Lars Winnerbäck gjort den känd med låten ”Hum hum från Humlegården” utan också för att den under vissa perioder haft sina öknamn. Bland annat har den kallats för kexburken eftersom det var ovanligt många rån och överfall i parken. Under en viss tid gick parken även under namnet bögparken då det hade blivit en park dit många homosexuella gick för att träffas. Fortfarande har den fina parken kvar stämpeln som farlig och det är många som inte vågar passera genom den när det är mörkt.
Det första steget till parken Humlegården togs av kungen Johan III. Han tillät odling av frukter och grönsaker men någon park i dagens bemärkelse var det knappast. Det blev det inte förrän 1869 då den blev allmän. Då hade Linnéska Samfundet haft ansvar för den några år och gjort det till en fint blomstrande park och vill du besöka parken kan vi även rekommendera att du bokar ditt boende på sajten Billiga Hotell Stockholm.
I Humlegården ligger Kungliga Biblioteket och i parken finns även en rad statyer som ställts upp både på 1800,1900, och 2000-talet. Flertalet är skulpturer av kända personer även om det också finns andra verk. Här finns bland annat Tuffsen (Egon Möller Nielsen), Farfadern (Per Hasselberg), Carl Wilhelm Scheele (John Börjeson) samt Cordillera de los Andes (Fransisco Gazitúa). Så om någon park ska klassas som kulturpark så är det nog Humlegården.